“In schilderijen ben ik steeds op zoek naar een ideale waarheid. Er is zoveel om over te brengen.

Nu en dan bereik ik al schilderend het effect van een bespiegeling, soms lukt het om de ongrijpbare kleuren van de wind weer te geven.

Of wezenlijk menselijke emoties – tragedie, extase, verval, groei, geloof, stilte… Steeds maar weer dat onzichtbare willen laten zien.... Dat is mijn niet te stoppen drijfveer.   

En soms is er dan ineens de weelde van pure vervoering. De mensen die dat voelen voor mijn schilderijen, hebben dezelfde religie als ik had toen ik ze schilderde.”

 

 

 

Momenteel te zien bij :

https://www.dutchluxurydesign.com/nl/onze-kunstenaars/paulus-geeve

 

 

 

 

 

 

Sinds 1980 heb ik met mijn eigen werk aan meer dan  100 groepsexposities, over de 50 eenmans-exposities, en aan salons en internationale biënnales deelgenomen in musea en galeries in binnen- en buitenland. 

 

 


Ik ben mijn carrière 50 jaar geleden begonnen in Nederland maar heb 28 jaar in de tropen gewoond en gewerkt. Ik heb daar mijn eigen oerwoud geplant, terwijl ik etsen en tekeningen maakte voor boekillustraties totdat een lawine mijn atelier verwoeste. Toen ben ik doorgegaan met de ontwikkeling van mijn schilderen. Meestal over denken en werken met verschillende filosofieën en over respect en verschillende vormen van culturele expressies. De gewoonten van de mensen, hun modes, subculturen en talen. Mensen zijn immers steevast dynamisch en de geschiedenis is daar een weerspiegeling van. Met beeldtaal van die belevenissen ben ik nog steeds zo hard bezig. Dag en nacht gaan samen. De tijd wentelt om je heen. Kleine gebeurtenissen blijken later de grootste herinneringen geworden te zijn .

 


Impressions