Nu begin ik eindelijk iets van schilderen te begrijpen.

Dat duurde wel eventjes; want iedere  schilder verzint telkens een nieuwe manier van schilderen en zoekt naar een ideale waarheid.
Soms bereik je al schilderend het effect van een gebed, soms lukt het om de kleuren van de wind weer te geven.
Soms ben je radeloos aan het ploeteren. Steeds maar weer het onzichtbare willen laten zien....    
En soms is er dan ineens de weelde van pure zuiverheid.

 

 

Momenteel te zien bij :

https://www.dutchluxurydesign.com/nl/onze-kunstenaars/paulus-geeve

 

 

 

 

 

 

Sinds 1980 heb ik met mijn eigen werk aan zowat  100 groepsexposities, meer dan 50 eenmans-exposities, en aan salons en internationale biënnales deelgenomen in musea en galeries in binnen- en buitenland. 

 

 


Ik ben mijn carrière 50 jaar geleden begonnen in Nederland maar heb 28 jaar in de tropen gewoond en gewerkt. Ik heb daar mijn eigen oerwoud geplant, terwijl ik etsen en tekeningen maakte voor boekillustraties totdat een lawine mijn atelier verwoeste. Toen ben ik doorgegaan met de ontwikkeling van mijn schilderen. Meestal over denken en werken met verschillende filosofieën en over respect en verschillende vormen van culturele expressies. De gewoonten van de mensen, hun modes, subculturen en talen. Mensen zijn immers steevast dynamisch en de geschiedenis is daar een weerspiegeling van. Met beeldtaal van die belevenissen ben ik nog steeds zo hard bezig. Dag en nacht gaan samen. De tijd wentelt om je heen. Kleine gebeurtenissen blijken de grootste herinneringen geworden te zijn .

 


Impressions