Paulus Geeve (1958)

 

"...Met mijn oeuvre ben ik de laatste 40 jaar onophoudelijk aan het werk aan exposities in binnen- buitenland. Na 28 jaar in de binnenlanden van Zuid Amerika geleefd en gewerkt te hebben met vele tentoonstellingen in de grote steden, zijn veel van die kunstwerken opgenomen in een scala van internationale zakelijke, museale en particuliere collecties.

 

Nadat een rotslawine mijn studio en apparatuur en gereedschappen verpletterde ben ik gaan schilderen. In mijn schilderijen kijk ik vanuit de mens en de wisselwerking met zijn omgeving; ik kijk naar zijn directe klimaat en zijn woongebied, maar daardoor ook naar de bijbehorende plaatsgebonden mythologie, naar geloofssystemen, naar overtuigingen. Dat zijn zaken die toch weer de verhalen van mensen beïnvloeden.

Ook zien we de mensen met hun innerlijke cultuur, hun dynamiek, hun gezegdes en de leerprocessen. Geschiedenis en gedrag. En juist met de beeldtaal van die belevenissen ben ik zo hard bezig.

 

Nu gaan de dag en de nacht samen in mijn schilderijen, ze zijn verbonden. Boven en onder, innerlijk en uiterlijk. Er is geen duisternis zonder licht. Die standpunten zijn sterk en sprekend, beeldbepalend.

Het mannetje in de maan is echt, de nacht tilt haar rokken op. Sterren kun je plukken en de Witte Wieve raken je aan. We beleven de aanraking van mist als luisteren. De tijd staat om je heen en spreekt met je.

 

“Kleine dingen blijken later grote herinneringen te zijn geworden”

 

 

 

"Enchantment together with an assortment of dedication sometimes blend into passion ..... 

Now : ... that's the realm of awe"